Οικιακης Χρησης

garden.jpg

Perlite Garden


Τι είναι το Perlite Garden;
    100% Φυσικός ΠερλίτηςΧρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για την βελτίωση των χωμάτων σε καλλιέργειες, κήπους ,φυτά εσωτερικού - εξωτερικού χώρου ,στις κατασκευές στις πράσινες ταράτσες. Ιδανικό για τις κατασκευές γηπέδων γκολφ, ποδοσφαίρου.


Γιατί είναι απαραίτητη η χρήση του Perlite Garden;
    Έχει την ικανότητα να απορροφάει μεγάλες ποσότητες νερού και λιπασμάτων, τα οποία τα αποβάλει σταδιακά προσφέροντας σωστή τροφοδοσία υγρασίας και θρεπτικών ουσιών κατευθείαν στην ρίζα.Παρέχει βέλτιστη ισορροπία νερού και αέρα εξασφαλίζοντας στα φυτά ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης του ριζικού συστήματος.Προσθέτοντας Perlite Garden στο κάτω μέρος της γλάστρας (3-5cm) πετυχαίνουμε ιδανική αποστράγγιση βοηθώντας στην αποφυγή μυκήτων και ζιζανίων. Λόγω των θερμομονωτικών ικανοτήτων του προστατεύει την ρίζα του φυτού στις απότομες μεταβολές θερμοκρασίας.


Πότε χρησιμοποιούμε Perlite Garden;
   Μόνο κατά την φύτευση και μεταφύτευση των φυτών. Μπορεί να προστεθεί και στην επιφάνεια των φυτών εσωτερικού χώρου καθώς αντανακλά το φώς και βοηθάει στην φωτοσύνθεση.


Ποια τα οφέλη από την χρήση του Perlite Garden;
   Με το Perlite Garden πετυχαίνουμε εξοικονόμηση νερού, ενώ παράλληλα τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα και υγιέστερα. Είναι οικονομικός καθώς με ένα σακουλάκι 25lt μπορούμε να εμπλουτίσουμε 5-7 γλάστρες μεσαίου μεγέθους.


Γιατί είναι ιδανικές οι συνθήκες ανάπτυξης με το Perlite Garden;
    Με την ανάμιξη 30% Perlite Garden , το χώμα παραμένει αφράτο βοηθώντας την ρίζα να αναπνέει και να αναπτύσσεται ιδανικά. Επίσης διατηρεί ομοιόμορφη την υγρασία και θρέψη σε όλο το μίγμα του χώματος, με αποτέλεσμα δυνατότερο και υγιέστερο ριζικό σύστημα.


Φυσικά Χαρακτηριστικά του Perlite Garden;
   Φυσικός , ανόργανος, ,φιλικός στον άνθρωπο, αναλλοίωτος στο χρόνο . Είναι χημικά αδρανής, αποστειρωμένος (διογκώνεται στους 1.000 C)και συνεπώς απαλλαγμένος ασθενειών και σπόρων ζιζανίων. Είναι πολύ ελαφρύς, μειώνει σημαντικά το βάρος του χώματος και χρησιμοποιείται ευρέως στις Πράσινες Ταράτσες και Roof Garden.


Που χρησιμοποιείται το Perlite Garden;

  • Στα γήπεδα γκολφ, ποδοσφαίρου
  • Στις καλλιέργειες
  • Στα φυτά εσωτερικού – εξωτερικού χώρου,
  • Στους κήπους, στους χλοοτάπητες (έτοιμους η σπαρτούς), στα φυτά
  • Ιδανικό λόγω ελαφρότητας στις Πράσινες Ταράτσες,
  • Ως υπόστρωμα στην υδροπονία(καλλιέργεια εκτός χώματος)
  • Στην φύτευση σπόρων , στην ριζοβολία.

Πως το χρησιμοποιούμε;

Στη φύτευση - μεταφύτευση όλων των φυτών, τοποθετούμε 3-4 cm περλίτη στο κάτω μέρος της γλάστρας και στην συνέχεια προσθέτουμε το χώμα σε ανάμιξη 20-25% με Perlite Garden.